Ochrona danych osobowych

Klauzula informacyjna dla Klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Lelisie
dotycząca ochrony danych osobowych


Administratorem danych osobowych zbieranych w ramach wykonywania zadań publicznych w Ośrodku Pomocy Społecznej w Lelisie jest Kierownik OPS Lelis, z siedzibą w Lelisie ul. Szkolna 37, 07-402 Lelis

Kontakt do Administratora:  tel. /29/761-19-95,    e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w OPS Lelis: Izabela Parzych, tel. /29/ 761-19-98, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zbierane dane osobowe są przetwarzane zgodnie z:

  • Rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych);
  • Ustawą z dnia z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1000),

w celu realizacji przez Urząd Gminy Lelis  obowiązków wynikających z przepisów prawa.

Dane osobowe nie będą udostępniane podmiotom innym, niż upoważnione na podstawie przepisów prawa.

Państwa dane osobowe przechowywane będą w czasie określonym przepisami prawa.

Każda osoba, której dane dotyczą ma prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do cofnięcia zgody.

Każdej osobie przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych.